Wij maken gebruik van cookies om het bezoek voor jou makkelijker te maken en de gebruikservaring te verbeteren.
Wanneer je verder gaat op onze website ga je hiermee akkoord. Lees meer

 
< Terug naar overzicht
Kunnen geprinte kleuren afwijken?

Ja, helaas! Geprinte kleuren kunnen afwijken.

Graag halen we de vergelijking erbij van een wand voor schermen waarop hetzelfde beeld wordt afgespeeld. In dit geval zie je dat de groen- en blauwtinten niet overal gelijk zijn.
Zo werkt het ook met drukbestanden. Gebruik je hetzelfde bestand opnieuw? Dan kan er toch kleurverschil ontstaan. Wat bij de ene machine er in een specifieke tint eruit kwam, kan bij de volgende machine net een andere tint geven.
Zelfde beeld op meerdere televisies met verschillende kleurenZelfde beeld op meerdere televisies met verschillende kleuren

Altijd dezelfde kleurwaardes geven geen garantie

Wij hebben meerdere gelijke printers staan waaraan regelmatig onderhoud wordt uitgevoerd. Dit betekent dat ze gekalibreerd worden naar een algemeen profiel zodat kleuren er realistisch en mooi uit zien.
Toch kunnen we geen garantie geven dat de kleuren van jouw geprinte media altijd hetzelfde eruit zien. Zelfs als je altijd hetzelfde herbestelt, of altijd dezelfde kleurwaardes gebruikt.

Invloeden kunnen zijn wisseling van inkt, maar zelfs ook weersinvloeden zoals temperatuur of luchtvochtigheid. Daarnaast heb je te maken met verschillende materialen waarop geprint wordt. En wij hebben maarliefst 65 stickermaterialen die allemaal een andere uitkomst kunnen geven!


Kleuren op je scherm vs. Kleuren op geprinte media

Kleuren die je ziet op je scherm zijn in de basis niet gelijk aan geprinte kleuren. Een scherm is een ander medium dan een printer. Het grootste verschil is dat je scherm licht uitzendt om kleur te creëren, terwijl een print licht absorbeert en de kleuren die je ziet weerkaatst. Monitoren staan vaak erg licht ingesteld, ook kunnen ze variëren in kleurtemperatuur (Kelvin). Hierdoor lijkt een print vaak donkerder.
Daarnaast heeft je internet browser ook invloed op de weergave van je bestand. Hieronder zie je een voorbeeld met de meest gebruikte browsers. Dit is dezelfde afbeelding opgeslagen in RGB en in CMYK. Firefox (bovenste rij) en Chrome (onderste rij) geven een RGB afbeelding en CMYK afbeelding beide anders weer. RGB vs CMYK in zelfde browser


Wat bedoelen wij met afwijken?

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat als je paars wilt hebben, je oranje ontvangt. Het gaat hier om kleine afwijkingen; paars is nog steeds paars, maar heel iets lichter of donkerder. Meestal valt het niet eens op, soms pas alleen als je de geprinte media naast elkaar legt.


Kleurproeven

Zijn jouw kleuren belangrijk, omdat je bijvoorbeeld je huisstijl wilt bewaken, of omdat de kleur moet aansluiten op bijvoorbeeld geboorte- of trouwkaarten?
Dan raden we deze optie aan;

Om zeker te zijn van de juiste kleur, kunnen we een kleurproef doen. Dit betekent dat je ons een fysieke kleurstaal brengt of opstuurt. Deze staal gebruiken we als basis. We doen een test met verschillende tinten. Zit de juiste erbij, dan sturen we per post de kleurproef naar je op om te vragen of deze goed is. Hierna passen we je aangeleverde bestand aan zodat de juiste kleur erin staat.
Het proces van kleurbepaling is intensief en neemt extra kosten met zich mee. Wil je weten wat dit voor jouw ontwerp betekent, neem dan contact op. We bespreken wat de beste optie is.

Zie ook…
Webwinkelkeur logo
9,3
6737 klantbeoordelingen
Star
Star
Star
Star
Star

Martijn
Goeie service, betaalbaar en snel. Eerste levering was helaas niet compleet, maar...
Star
Star
Star
Star
Star
15-06-2024

Miriam
Het maken van een ontwerp ging heel makkelijk! Ook over de kwaliteit ben ik heel...
Star
Star
Star
Star
Star
15-06-2024

Hulp nodig?
Wij helpen je graag!

Bereikbaar op Ma t/m Do tussen 8:00 en 19:00
en Vr van 8:00 tot 16:30.

Chat:

Start chat

WhatsApp Voeg ons WhatsApp nummer toe bij contactpersonen in je smartphone en start de chat!
06 12 25 60 98
Let op: niet bedoeld om naar te bellen!X

Telefoon:

NL Flag 088 123 00 00

BE Flag +31 88 123 00 00

NL Flag 088 123 00 00    BE Flag +31 88 123 00 00
WhatsApp
Start de chat

Scan de code met je mobiele telefoon en begin te chatten

V-card
V-card

Scan de code met je mobiele telefoon om de gegevens op te slaan in je contacten of klik op de link om te downloaden

Klant heeft de pagina verlaten
opslaan als admin